fbpx
Cartel do Ars Magiria, o evento gastron贸mico romano do Arde Lucus

Tapas e menus “made in Roma”

Tempo de lectura: 2 min.

Varios establecementos de Lugo ofrecen petiscos e pratos baseados en recetarios romanos dentro das actividades do Arde Lucus.

Comeza unha nova edici贸n da quincena gastro-romana Ars Magirica. Tr谩tase dunha iniciativa inclu铆da no programa Lvcvs Cvltvral, organizado polo Concello de Lugo pola que 13 establecementos hostaleiros da cidade ofrecer谩n, do 16 ao 31 de maio, tapas e men煤s especiais, elaborados con produtos que xa se consum铆an na 茅poca romana e castrexa, e cos que a cidadan铆a pode co帽ecer aqueles costumes gastron贸micos. Os prezos oscilar谩n entre 1,5 e 3 euros para as tapas e entre 6,5 e 30 euros no caso dos men煤s.

Os establecementos que forman parte destas xornadas gastron贸micas dentro da especialidade de tapas son A Chantadina coa Tosta de Hambueguesa Sacrum, Antas de Ulla con Rabo de Vaca (Oxtail), Bull贸 con Guiso de cordeiro con mel e olivas, Restaurante Campos con Bloc de foie trufado con reduci贸n de tostado, Diveca con Avia Panem, Dotmas con Pretohoplita, Kique Vinoteca con Sol da muralla e Taberna Daniel con Ova spongia ex lacte (tortilla de leite). Os men煤s ser谩n servidos en A Nosa Terra cun Men煤 del C茅sar, Casa de Baixo, Dotmas cun Men煤 Senatorial, Restaurante Esencia cun Men煤 Romano, Mes贸n O Castelo e Os Cachivaches.

A Concelleira de Cultura, Turismo, Xuventude e Promoci贸n da Lingua, destacou que 鈥渆stas xornadas gastron贸micas son as propias para ir quentando motores de cara ao pr贸ximo Arde Lvcvs鈥, que ter谩 lugar do 16 ao 19 de xu帽o, ao tempo que agradeceu aos establecementos hostaleiros colaboradores a s煤a implicaci贸n e o traballo que realizan para promocionar a festa de recreaci贸n hist贸rica.

A actividade de degustaci贸n e venda de pan romano, enmarcada no programa do Lvcvs Cvltvral, que estaba prevista para este martes, 17 de maio, apr谩zase para o s谩bado 28 de maio, nos soportais da Praza Maior de 11:00 a 14:00 horas.

Pode que che interese...